In de bouwsector wordt steeds meer nadruk gelegd op duurzaamheid van het verminderen van schadelijke emissies. Een van de innovaties op dit gebied is het gebruik van een accudoorslijper in combinatie met een watertank. Deze combinatie biedt niet alleen een oplossing voor emissievrij werken, maar draagt ook bij aan een schonere en veiligere werkomgeving. Bij Thomaboor vinden wij het belangrijk om in te spelen in de nieuwste ontwikkelingen en de maatregelen welke gesteld worden. In deze blog lichten wij het een en ander toe over emissievrij werken met de accudoorslijper en watertank.

Wat is een accudoorslijper?

Een accudoorslijper is elektrisch gereedschap dat wordt aangedreven door een oplaadbare batterij in plaats van een benzinemotor. Dit heeft verschillende voordelen:

  • Er vindt geen verbranding plaats, dus komen er geen schadelijke uitlaatgassen vrij.
  • De accudoorslijper produceert aanzienlijk minder geluid, wat aangenamer is voor de werknemers en omwonenden. Dit is een uitkomst voor bouwprojecten in een woonwijk of stedelijke gebieden, omdat er weinig geluidsoverlast is en er toch prettig gewerkt kan worden met goed materieel.
  • Omdat de accudoorslijper niet is voorzien van snoeren en kabels, biedt dit meer bewegingsvrijheid op de werkplek.

De functie van een watertank

Bij het doorslijpen van materialen zoals beton en steen ontstaat vaak veel stof. Stof kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de werknemers en de omgeving vervuilen. Hier komt de rol van de watertank:

  • Door water slaat het stof neer, waardoor de hoeveelheid stof in de lucht sterk wordt verminderd.
  • Het zaagblad van de doorslijper wordt gekoeld door water, waardoor de levensduur van de zaagbladen wordt verlengd en oververhitting wordt voorkomen.
  • Het gebruik van water tijdens het snijden draagt ook bij aan gladde en nauwkeurige sneden, waardoor de kwaliteit van het eindproduct verbeterd.

Voordelen van emissievrij werken

Het gebruik van een accudoorslijper in combinatie met een watertank zorgt voor emissievrij werken. De voordelen van emissievrij werken zijn onder andere:

  • Het zorgt voor gezondere arbeidsomstandigheden, omdat er minder blootstelling is aan schadelijke stoffen en fijnstof. Daarnaast zorgt het lagere geluidsniveau voor mindere gehoorschade en een aangename werksfeer.
  • Emissievrij werken helpt uitstoot te verminderen, waardoor er bijgedragen wordt aan klimaatverandering. Het gebruik van elektrische gereedschappen vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en ondersteunt de overgang naar hernieuwbare energiebronnen.
  • De initiële investering in accugereedschap en een watertanksysteem kan hoger zijn, maar door lagere brandstofkosten, minder onderhoud en een langere levensduur van het gereedschap kan het leiden tot aanzienlijke besparingen op de lange termijn.

De accudoorslijper heeft een Gardena-koppeling, waardoor de watertank gemakkelijk gekoppeld kan worden. Dit zorgt voor flexibel en efficiënt werken, omdat de accudoorslijper geen snoeren heeft en de watertank lichtgewichtig is en een slang heeft van maar liefst 3 meter. Dit is een ideale combinatie voor bestratings-, bouw- en groenvoorzieningswerken. De slijpdiepte van de accudoorslijper is tot wel 10 cm. Ideaal voor het inzagen van gevels of het doorslijpen van betonbanden. Door de constante toeren, toepassing van water en het ergonomische design van de accuslijper in combinatie met het juiste zaagblad is deze ook uitermate geschikt om natuursteen en keramische tegels te zagen. Materiaal zoals beton, tegels, graniet of trottoirbanden: niet is te gek voor deze combinatie!

Emissievrij werken met een accudoorslijper in combinatie met een watertank is een innovatieve en duurzame oplossing voor in de bouwsector. Het bespaart kosten en reduceert geluid, verbetert gebruikservaring en het eindresultaat, de gezondheid en veiligheid van de werknemers en hun omgeving. Wij van Thomaboor.nl kunnen u adviseren, zodat u de juiste investering maakt.

In deze video laten wij zien hoe er emissievrij gewerkt kan worden met Thomaboor producten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!